Expendables 2

Nu har jag då sett uppföljaren, och tänkte bjuda på lite åsikter om den också. Visst e jag snäll.

Nu var det inte Stallone som regisserade, inte heller skrivit den. Och det var lite mer humor i den här, som tex. under en skottlossning när Schwarzenegger säger till Willis ”I be back”. Willis säger då något i stil med ”You already have coming back a lot, now its my turn to come back!” Arnold svara då butter ”Yippey Chayey” (Säkert felstavat på den repliken, men ni fattar nog). Nu var kanske inte de skämtet så jätte roligt men det var iaf ett försök till humor. Ett exempel på skämt är när Stallone och gänget hamnade i ett bakhåll där massa kvinnor skjuter mot de, och kulorna verkar vina överallt utom där de siktar. Tror det är Statham som säger då ”Säkraste stället att stå är framför deras gevär.” Det tyckte jag vara lite småkul, men kan tänka mig att många ultrafeminister inte skratta lika mycket. Fast å andra sidan är det väldigt mycket de kan hacka på i de här filmerna. I övrigt fick Arnold och Bruce vara med lite mer i den här filmen. Däremot mr. Li, han försvann fort och kom inte tillbaka. Men det som jag kan känna lite övergående i båda filmerna, är att här har de stoppat in så många ”legender” att de inte riktigt verkar veta vad de ska göra med alla och de kommer inte riktigt ut till sin rätt alltid. Vilket sen också leder till att de som har egentligen lika stora roller som legenderna, men inte är legender, än, mest försvinner. 

När jag pluggade en manuskurs i Falun så fick jag lära mig att det är viktigt att ge lite bakgrundsfakta till karaktärerna, för att ge filmen lite mer djup och förklaring. De som skrivit den här filmen har inte gått den kursen. I den här filmen kunde man t.ex. bjudit på hur alla hänger ihop, hur det kommer sig att de jobbar tillsammans. Hur Stallone, Norris och Arnold känner varandra. Men det får man inte riktigt tycker jag. Visst bjuds det på lite små detaljer här och där, men jag tycker de behövs en uppföljning. 

Lite kul att Lundgren spelar svensk. Lite synd bara att genom att han genom att säga det, bekräftar fördomen som amerikaner tydligen har om oss, att vi äter sälröv. Eller om det var valrossröv. Den andra svensken i filmen, Amanda Ooms var ju inte med så mycket. Lika bra var det kanske. Men hon gjorde ju ett bra jobb med engelskan. Hon spelade ju en kvinna i någon öststat och de kan man tänka sig inte alltid är så vassa på engelska kan man tänka sig. Iaf om man är amerikan. Och det lyckades hon bra med, för hennes engelska var ju inte så bra tycker jag. Men jag tror hon inte gjorde det medvetet.

Men återigen, hur gick tanke banorna på de som ställde upp i filmen den här gången? Stallone: ”Jaha, så mitt manus dög inte? Jag ska nog visa de att deras inte heller är något att ha.” Statham: ”Oh nice, ett manus som Stallone inte skrivit!” Lundgren: ”Där ser man, jag måste gjort något rätt i förra filmen eftersom jag får vara med igen och dessutom nu får spela smart. Hur är man när man är smart?!” Li: ”Bra gage för att en fjuttig biroll. Dessutom blir jag slipper jag flyga extra hem efter inspelningen eftersom min karaktär försvinner ovanför Kina.” Willis: ”Jag gör ett sista försök o ser om den här rollen som uppdragsgivare funkar för mig.” Schwarzenegger: ”Oh yes, jag är tillbaka. Snart dags för en till Terminator rulle, vilken blir det nu i ordningen? 17?” Norris: ”Jag behöver inte göra mycket. bara vara tuff o hålla i ett vapen. Ska be klippgubbarna lägga på ett spagettiwestern intro när jag är i bild så upplevs jag ännu hårdare.” Van Damme: ”Japp de har kommit på varför den förra filmen floppade. Jag var ju inte med. Kan ju inte hoppa över den största av de största. Ingen har gjort djupare och mer meningsfulla än mig.” Couture: ”Shit, jag får vara med i en till rulle. Kanske borde ge min roll lite mer karaktär, lite mer djup. Jag ger honom lite skäggstubb, där har vi det!” Crews: ”Yes, fortfarande den enda svarta i filmen!” Ooms: ”Äntligen får jag vara med i en film som inte bara svenska filmkritiker tittar på.”

Kom på en till som vore ett tillskott i en trea om det skulle bli en. Vin Diesel. Han är ju tillräckligt rå och grabbig som alla andra i filmen. Dessutom har han ju gjort mycket action som inte varit något att hurra över. Han skulle vara som handen i handsken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s