The Expendables

Ibland blir det lite så att jag ser nya filmer, lite sent. Flera år efter att de kommit ut. Som Expendables. Men nu har jag hur som helst sett den. Har ju hört innan att den har fått mycket skit. Och om sanningen ska fram så var den kanske inte så jätte bra heller. Fast det hade jag egentligen inte väntat mig heller, jag menar Sylvester Stallone har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen själv. Enligt mig så anledningen till att han är så stor som han är, beror mest på att han haft en jäkla tur. Rambo- och Rockyfilmerna var ju de som gjorde honom stor. Och jag har för mig att han inte har skrivit eller regisserat de första av de filmerna. Nu har jag bara sett halva första Rock filmen, sen tröttnade jag. Men liksom Rambo filmerna så krävs det ju inte så jäkla mycket skådis skills för att spela den rollen. Jag menar, ingen av de rollkaraktärerna tillhör ju filmhistoriens färgstarkaste individer. Därmed sagt, att han blev så stor beror på filmernas manus och inte på grund av hans egna prestation. Och för övrigt så tycker jag han ser konstant trött ut.

Men till själva filmen. Storyn var lite annorlunda men samtidigt lite föresägbar. Men jag hade lite problem med actionscenerna, speciellt den i fängelsehålan. Jag kunde inte hålla koll på Stallones gäng, vilka som gjorde vad osv. Förutom själva Stallone. Jag satt o tänkte lite på varför alla dessa ställde upp i filmen. Stallone: ”Jag har kommit på en djup historia, den här måste filmas, om de så innebär att jag aldrig kommer få sova mer, gäsp.” Statham: ”Hmm enda sättet att slippa Sylvesters tjat är väl att vara med då. Jag får ju iaf se cool ut.” Li:” Hmm, ger bra pengar och för att vara en liten roll där jag mest behöver vara lite bitter över att jag blir avbruten när jag ska spöa Lundgren. Det är taget.” Willis: ”Hmm, spelar ingen roll om filmen floppar, ingen kommer ändå ihåg att jag är med.” Lungdren: ”Yes! Jag får inte bara skjuta, slåss och spela knarkare, jag kan äntligen bil av med stämpeln som schlagerfjolla!” Rourke:”Här behöver jag ju inte göra så mycket, vore ju roligare om jag fick göra mer. Men jag antar att alla filmproducenter upptäckt att det blir bäst om jag gör så lite som möjligt.”  Schwarzenegger: ”Äntligen får jag komma tillbaka till vita duken. Hoppas bara att rollen inte är för avancerad för mig.” Crews: ”Nice att få vara med i samma film som Stallone, Statham och Willis, skit samma att jag bara får vara med för att jag är svart.” Couture:  ”Fan va ballt att få vara med i en Hollywoodrulle. Skitsamma att jag inte kan skådespela och bara slåss, det har ju ändå inte hindrat Lundgren.”

Att fixa en sån här rulle me massa actionskådisar är ju en bra tanke. Har ju gjorts några filmer på liknande tema, en komedirulle me massa roliga typer, Grown Ups. Tyvärr så ville ingen rolig person ställa upp så de fick nöja sig med Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James, David Spade och Rob Schneider. I Spacecowboys har man också försökt slänga in lite legender och hoppas på bra resultat. Vad många som blev besvikna på Clint Eastwood, Tommy Lee Jones och Donald Keiferland (och en till som jag inte vet vem det är). Kanske bättre och rikta in sig på färre legender, less is more. Heat var ju så pass stor succé så De Niro och Pacino fick en till chans i Righteous Kill, och de lyckades ju bra där med.

Jag har inte sett Expendables 2 än, tänkte göra det imorrn. Men jag funderar på vilka de skulle kunna slänga in i 3:a om det skulle bli aktuellt. Kom att tänka på Michael Clarke Duncan. Han skulle passa bra, en stor jätte som skulle vara en bra stor stark badass, tyvärr så har ju han trillat av pinnen så det blir ju lite svårt. Vidare tänkte jag på Wesley Snipe. Han har ju också gjort en del actionfilmer med blandat resultat. Kanske kommer skriva ett inlägg och 2an imorrn också efter jag sett den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s