HEAT

1995 möttes två giganter i samma film. Filmen hette Heat där Vincent Hanna är den listige polisen som jagar ett gäng rånare, ledda av den minst lika listige Neil McCauley. Hanna spelas av Al Pacino och McCauley av Robert De Niro (vars karaktärer som upptäcker att de är rätt lika bortsett från att de står på olika sidor av lagen). Men det finns gått om andra skådisar som inte är helt okända som också drar sitt strå till stacken, Val Kilmer (som mest verkar försöka se cool ut), Jon Voight (som visar här att han platsar på listan över personer som passar sämst i långt hår), Tom Sizemore, Amy Brennemann, Ashley Judd, Dennis Haysbert (som gör det bra, men passar inte riktigt som lite rebellisk kåkfarare. Han är en som passar för roller som mäktiga män med pondus.) William Fichtner, Nathalie Portman ( en liten roll men hon började tidigt på via duken), Kevin Gage med flera.

Filmen är ju bra, riktigt bra. När jag var liten hade jag den på VHS och tyckte den var bra då med. Men har inte sett den på flera år, och kom mest bara ihåg små korta bilder av några olika scener. Exakt vad som händer i filmen och varför var ju lite suddigt. Men det som frånsett av att De Niro och Pacino är med, är för mig handlingen. Det här är ingen vanlig polis jagar tjuv film, nä nä. Den här har flera små handlingar sidan om, och som ger den flera bottnar, och ger filmen och deras karaktärer mer djup. Pacinos relation till frun, hennes exman och styvdotter, De Niros nya kärlek, Kilmers kärlekstrubbel, Fichtners jagande efter De Niros gäng, relationen mellan De Niro och Pacino. 

Pacino och De Niro var med i samma film på 70-talet med Gudfadern II, men de hade aldrig någon scen tillsammans, eftersom De Niro spelade en ung Vito Corleone, och Pacino spelar den gamle Vitos son. Så det här var första gången som de möttes i en film. Och det gjorde de ju bra. De Niro har aldrig sett coolare ut, det har Pacino gjort men han gör det bra ändå. 

Kevin Gage, spelar den osympatiske Waingro, en lirare som skulle börja i De Niros gäng men tabbade sig i första stöten, blev utesluten, men som tycker sig få lite revansch efter ett tag, för att sen snabbt bli nertryckt igen. Men det är inte det som är mest uppseende väckande med hans roll, nä precis som Voight, det är hans frisyr. Gage har högt hårfäste, men det hindrar inte honom från att ha långt hår. Fast frisyren passar Waingro bra, spär på den lite slödder feelingen som ligger över honom. Och Gage påminner mycket med sin frisyr om den M.C Gainey burit i några filmer, bland annat när han rattar ett plan i Con Air.  Den fula frisyren kan göra att en lätt förvirrad person lätt blandar ihop de två. Jag gjorde det när jag var liten.

Lite kuriora, i filmen finns en väldigt bra scen när De Niros gäng rånat en bank, en stor scen och bra scen. Det var ett gäng som försökte kopiera eller iaf tog den som inspiration och drog iväg och rånade just en bank. Vet inte exakt hur de lyckades med den saken, baserat på min källa är det lite oklart, och källan var Wikipedia. Men det som kan te sig lite lustigt, är om man utifrån det gör en liten koppling till A Dogday Afternoon. Det är en film från 70talet där två lirare går in och rånar en bank, och det går lite si så där. Det var ingen som vad jag vet blivit inspirerad av det, däremot tvärtom eftersom den bygger på en verklig händelse. Men de rånare som gjorde rånet på riktigt, tittade innan de drog iväg på Gudfadern. Och som de flesta vet så är ju Al Pacino med i den filmen och har en rätt stor roll. Och han är ju med i Heat. Dessutom om det inte vore nog, vem spelar huvudrollen i A Dogday Afternoon? Jo, Al Pacino. 

Nu ska jag sluta skriva om filmen, men se den, den är bra!

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s