Magnum Force

 

73 var det das igen. Dirty Harry fick en uppföljare, Magnum Force. Den här gången är det blir toppen av en rad kriminella avskum avrättade, och spåren säger att en MC snut alltid varit i närheten. 

 

En mycket bra film. Faktiskt bättre än den första Dirty Harry filmen. Men, introt. Otroligt snyggt. Man ser en hand som håller ett vapen från sidan och runt om rullar en massa namn som varit med och gjort filmen. Tillslut riktar sig revolverpipan mot tittaren, man får höra Clintan säga den berömda Dirty Harry repliken, och så skjuter han. Kanske en tydlig referens, flirt till Det Stora Tågrånet. Det var en film som gjorde när filmkonsten var ung, och som slutade med att en cowboy sköt mot kameran och publiken. Eftersom det här var början av 1900-talet och film var nytt, var det många i publiken som faktiskt trodde att cowboyen höll på att döda de. 

 

Liksom den förra filmen så när man tror att man har hajjat hur allt hänger ihop, tar handlingen en liten annan riktning än man väntat sig. Sånt gillar jag. Tycker jag är trevligt, väldigt trevligt. 

 

Filmen gjordes ju bara två år efter den förra, och det sparsamma med musik är samma här. Biljakter med bara ljud som hör till det som sker, och ändå ”känner man farten”. Det samma med ljuset från förra, en del saker utspelar sig i ett mörker när man knappt ser vad som händer, eller ibland inte alls. SE DEN!

 

 

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s