Views

Det är ju alltid kul när någon ser det man lagt ner lite tid på.

Det skrivis ju lite om Quick på både Aftonbladet och Expressens hemsidor. Tänkte man kunde utnyttja det lite. Tänkte de har ju (bara Aftonbladet visade det sig) i slutet av artiklarna ett fält där man kan lämna en kommentar. Eller varför inte en länk till en video som ligger på youtube? Det gjorde jag igår. Tittade tidigare idag på sidan där videon ligger. 49 views. Det var kul. Min lilla plan funkade att få folk att titta på den:) Kanske inte så många som tittade, men det är kul iaf. Lite synd att det inte fanns någon kommentar på sidan. Men få se hur det går under dagen, aftonbladet hade en artikel idag med på ämnet. Japp, länken finns där bland kommentarerna.

När jag pluggade, under första terminen skulle man visa att man kunde behärska de olika leden som då fanns på skolan som krävdes för att göra en film. Boka utrustning, filma, tanka in materialet och redigera. Det skulle göras på en dag och sen visas upp för en lärare som skulle kontrollera att man klarade uppgiften. Det här var typ istället för en tenta på kursen. Själva idéen till filmen var inte det viktiga. Min film bestod i att en kompis körde min bil, jag satt bredvid och filmade ut genom fönstret, sidofönstret och bakspegeln. Sen klippte jag ihop det, speedade upp det till mer än den dubbla hastigheten. Sen la jag en låt på. Visade det för läraren, som tyckte sig bli lite åksjuk av den. Kul med en reaktion. Jag blev godkänd iaf. Sen la jag ut den videon på youtube. Efter att den legat där några månader, eller ett år, var det en person som lyckades hitta den. Han lämnade en kommentar till videon, där han lovprisade min video och drog en jämförelse med Gudfadern, tror den var att han tyckte min var i samma klass som den filmen. Kollar jag på den videon nu, kan jag bara konstatera att det måste varit en riktig knäppjöns som drar såna paralleller. Min video, visst det är väl kanske inte helt värdelös, men inte är den så bra heller egentligen. Man åker ju mest med i den lite planlöst i Falun i en jäkla fart. That´s it. Men sen gjorde jag lite undersökningar och upptäckte att den här jönsen hade samma efternamn som mig. Ingen jag kände, men eftersom vi båda har ett ovanligt efternamn som säkert hänger ihop med varandra i något led långt tillbaka, så kanske han helt enkelt bara ville vara snäll. 

Videon ligger inte kvar på youtube. Förra året fick jag ett mail från herrarna på youtube, som skrev att visst material i min video kan ägas utav sony. Musiken. De skrev inte att jag borde ta bort den, men det gjorde jag ändå. Jag har fått samma mail igen, gällande någon av de senaste videos jag gjort. Och där har jag inte gjort något och de ligger kvar. Så är det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s